субота, 08. јул 2017.

TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
Autori: Branislav Nikić i Luka Pavičić                              Propozicije

- Takmičenje počinje u subotu 8.7.2017 u 20,00. 
- U prvoj fazi koja traje do 22,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 22,00 i završava se u 23,00 objaviću kao pomoć postavke i naslove rebusa, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno. 
- Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajl sa slikama koji vam šaljem zbog lakšeg rešavanja. Rešenja šaljite isključivo na mejl: nikic.branislav@gmail.com  Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381648306174. Rešenja koja stignu posle predviđenog vremena neće se priznavati. 
- Za rešavanje je pripremljeno 18 rebusa. Maksimalan broj bodova je 260. Svi rebusi su na EKAVICI. Većina rebusa je po srpskom jezičkom standardu, a nekoliko je po hrvatskom jezičkom standardu.
- Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje brzina predaje rešenja.


Srećno rešavanje i dobra zabava!

Нема коментара: