28 мај 2011

U ponedeljak, 30. maja, od 21:00 do 23:00 na forumu "Enigma kafe" (adresa: www.voy.com/96502/ ) biće održan turnir u rešavanju rebusa. Propozicije ovog takmičenja su sledeće:

1. Sve rebuse sastavlja novosadska enigmatkinja Snežana Sečujski. Link sa rebusima biće pušten na forum u 21:00.


2. Rešenja rebusa se šalju isključivo na mejl zoradis@eunet.rs. Kašnjenje u poslednjoj fazi takmičenja može da bude maksimalno pet minuta, s tim što će svaki minut kašnjenja takmičare koštati 5 poena.


3. Rešenja rebusa se ne moraju slati odjednom, ali za svaki od rebusa moguće je samo jednom poslati rešenje, tako da vodite računa šta kucate. Naknadne ispravke neće biti uzimane u obzir!


4. Takmičenje se odvija u tri faze, od kojih zavisi koliko će takmičari osvojiti bodova.


a) Prva faza traje od 21:00 do 21:45 i tokom nje takmičari kao pomoć imaju samo broj slova u rešenju. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 100% od njegove vrednosti.


b) Druga faza traje od 21:45 do 22:30 i takmičari će kao novu pomoć dobiti broj slova u frazi rebusa. Naravno, poruka sa tom dopunskom pomoći pojaviće se na forumu "Enigma kafe" u 21:45. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 75% od njegove početne vrednosti.


c) Treća faza traje od 22:30 do 23:00. Kao poslednju pomoć takmičari će u 22:30 dobiti raspored najfrekventnijeg samoglasnika u svakom rebusu. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 50% od njegove početne vrednosti.


5. Autorka rebusa pripremila je nekoliko tipova zadataka, a svaki zadatak trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo u slučaju da zadovoljava visoke standarde, to jest, da ne postoji nikakva nategnutost u frazi ili rešenju.


Ukoliko ima nekih nejasnoća, možete se obratiti domaćinu takmičenja na mejl zoradis@eunet.rs ili na telefon 064/297-3582. Vidimo se u ponedeljak i ugodna vam zabava!

2 коментара:

Анониман је рекао...

I get pleasure from, cause I found just what I was looking
for. You've ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

my web-site cellulite treatment reviews

Анониман је рекао...

I visited several websites except the audio feature for audio songs existing at this website is in fact marvelous.



Feel free to surf to my web blog :: cellulite treatment cream