07 октобар 2019


10 коментара:

Milan Žarkovački је рекао...

Na slici nije Kevin (Durant) nego Kevon Luni, iz istog tima!

Dusan је рекао...

Прети Кија Луни!

Бранислав Никић је рекао...

Pogrešno sam upisao ime, slabo poznajem NBA košarkaše. Ispravio sam.

Milan Žarkovački је рекао...

Ako slabo poznaješ NBA trebalo bi da znaš bar stare statue. :-) Na slici nije tiki nego moai.

ESSA је рекао...

Milan, ne bi se reklo da si i ti nešto posebno verziran za NBA! :) Kevin Durent nije više u istom timu sa Kevonom Lunijem! Ljetos je Durent prešao u Bruklin Netse (vjerovatno će propustiti cijelu sezonu zbog ozljede). A moai je isto što i tiki!

Milan Žarkovački је рекао...

Nisam verziran u NBA. Niti u statue, ali Wikipedia izričito razlikuje moai od tikija.

ESSA је рекао...

Wikipediju možeš i ti sa lakoćom dopuniti. Imaš desetine drugih sajtova, a imaš i slike! Uostalom, od Novog Zelanda, preko Polinezije do Havaja mogu se kupiti figure i figurice tikija, veoma različitih i živopisnih boja. Domorodački, autohtoni art za turiste!

Milan Žarkovački је рекао...

Ako u Google slike unesem "tiki" izađe samo jedna slika kamenih monolitnih statua, sve ostale su nalik ovima koje je Bane u međuvremenu ovde stavio; a ako unesem "moai" izađu sve slike monolitnih statua osim dve koje prikazuju ono za šta zaključujem da se zove tiki. Možete li navesti konkretan izvor koji tvrdi da su moai i tiki jedno te isto?

ESSA је рекао...

Vidim da ti je Bane udovoljio i promijenio sliku :)! Ukucaj tiki Rapa Nui i idi na slike. Baš na jednoj (kao što je Bane prvobitno postavio), piše moai (tiki), a ima ih još (statua tikija). Moai je noviji termin za TIKI. Dakle, alamy.com

Milan Žarkovački је рекао...

Hvala. Izgleda da je tako kao što kažete.