05 август 2016


7 коментара:

ESSA је рекао...

DOLINA REKE TIMOKA!

ESSA је рекао...

DOLINA REKE TIMOKA!

Milan Žarkovački је рекао...

Imam dve primedbe. Prvo: ovde je blogovlasnik, izgleda, greškom prepisao naslov prethodnog rebusa. I drugo: Mislim da se može reći ili "dolina Timoka" ili "dolina reke Timok", a ne kao u ovom rešenju "dolina reke Timoka".

Бранислав Никић је рекао...

Bio sam u dilemi da li je ovo korektno ili nije, pa me interesuje još nečije mišljenje. Inače, mogu ga lako prepraviti i umesto kafe staviti Alojza Moka.

Momir је рекао...



Bane,
Realizacija rebusa je izvanredna, a ja koristim priliku da ti se ovoga puta zahvalim.Verovatno si utrošio dosta vremena, ali se isplatilo jer smo obojica zadovoljni a nadam se i ljubtelji rebusa odnosno rešavači.
Puno pozdrava.
M.Vučenović

Milan Žarkovački је рекао...

Zanima me o čemu se tu radi; jer ako je ime reke ženskog roda, onda se može reći, npr., "dolina reke Save", čak ne bi išlo "dolina reke Sava".

ESSA је рекао...

Ako se kaže "dolina Timoka", zvuči u redu. A ako se kaže "dolina reke Timok" ili "dolina reke Timoka" dolazimo u malu nedoumicu. Kad sam rješavao rebus i meni je malo to zaparalo uši (Timoka), ali pretpostavio sam da ljudi koji žive oko rijeke Timok tako govore. Što se mene tiče, logičnije mi je "dolina reke Timok", a i "dolina Timoka"! Možda neko ko živi tamo ima relevantnije objašnjenje.