22 октобар 2015



4 коментара:

Dejan Minić је рекао...

DEJVID KULTARD

Dejan Minić је рекао...

Ustvari zamišljeno rešenje je KULTARD DEJVID. Postavka je RATLUK DIV JEDE.
Da je Dejvid Kultard, to bi morao da bude povratni obratni sa izmenom. Možda da pokušamo da proširimo ideju kako bi bio ˝čisti˝ obratni.

Бранислав Никић је рекао...

Postavka je DIV JEDE RATLUK! Mogao je da ide kao povratni obratni rebus, ali ja nisam ljubitelj tih kombinacija sa više vrsta rebusa u jednom.

Milan Žarkovački је рекао...

Ovako je već dvostruka kombinacija, a tako bi bila trostruka. Mada, po meni to što je rebus obratni njemu ništa ne oduzima na vrednosti, jer to je samo suprotan smer čitanja, to ne smatram poštapalicom; za razliku od onoga kad je povratni ili sa izmenom ili ispuštaljka. Znači, obratne smatram ravnopravnim sa običnim, tako da nemam mnogo protiv toga da obratni bude u kombinaciji sa jednom "poštapalicom". Izmene, ispuštaljke, povratne i slovoskokove, za razliku od toga, smatram poštapanjima, i za njih se slažem da umanjuju kvalitet rebusa, tako da te varijante (ni) ja ne bih kombinovao. Po meni, dakle, bitno je da je očuvan redosled slova, ma u kom smeru, a menjanje redosleda umanjuje vrednost rebusa.

U ovom konkretnom slučaju, kad bi rebus bio povratni to bi samo promenilo redosled imena i prezimena, što mislim da bi bio manji dobitak nego što bi bio gubitak time što bi rebus postao povratni.