14 април 2010

Дакле, после сабирања поена за тачно решене ребусе и након провере времена када сте послали ваша решења, а не када су мени стигла у мејл бокс, добили смо следећу табелу:
1. Јован Новаковић         15 поена    22,28
2. Никола Живановић     15               22,32
3. Никола Петковски       15               22,32
4. Славко Бован               10               22,21
5. Лука Павичић               10               22,24
6. Жељко Прванов            5                22,32

21 коментар:

Анониман је рекао...

Opa, ipak šestorica!
Ero

Nikola Živanović је рекао...

Nisam imao pojma ko je treća osoba sa slike u drugom rebusu, ali mi je bilo logično da se preziva Šo (poznato prezime) nego Šu (cipela). I zar ono nije moba?

Анониман је рекао...

A kada je razmatranje žalbi :)
Ona bela rada mi miriše da je ispravno rješenje (a dalo bi se razmisliti i o MALOJ BOBI - MOBI)
Ero

Kontrolor је рекао...

Eh, ta Šu(šumiga) nam je svima izgleda slaba tačka. A baš je mogla da bude Šo :)

Анониман је рекао...

Elizabet nam je krv popila. A učinila mi se poznatom, kao da smo se negdje sretali
SB

Бранислав Никић је рекао...

Одмах након претходног поста у мејл боксу су ми се појавила још два такмичара, тако да је укупно учествовало 6 решавача. Занимљиво да сам од победника, мог земљака Јована Новаковића, добио мејл у 22,51, а он га је послао у 22,28. најинтересантије од свега је да је његова зграда удаљена од моје око 200 метара. Сва три првопласирана такмичара кикснула су на ребусу број 2 јер су погрешили само једно слово: написали су ОБЕРИ, уместо УБЕРИ.

Анониман је рекао...

Znači možemo na spavanje, sa zadatkom da namamimo još takmičara
S.B.

Анониман је рекао...

Ah, da. Još dvije stvari
1. Zapamtiću onog Sila (ja sam se nadao da je VIL)
2. Stvarno čekam odgovor od abitražne komisije mišljenje povodom RADE i MOBE.
Pozdrav.
Slavko

Бранислав Никић је рекао...

Сутра ће задаци бити лакши па се надам и већем броју решавача.

Бранислав Никић је рекао...

Што се тиче РАДЕ и МОБЕ то би могла бити решења да на слици нема оне стрелице која јасно показује на леђа једног радника (да би било исправно РАДЕ стрелицом би били обележена сва тројица на слици, а по истој логици не може ни МОБА). Нека се о томе изјасне и Дејан и Зоран ако желе, али мислим да ту није ништа спорно.

Nikola Živanović је рекао...

I Hajdici strelica puca u čelo pa se tražilo ime njenog muža. Nije toliko važno, samo sam ja bio ubeđen da sam našao pravo rešenje pa dalje nisam ni tragao.

Анониман је рекао...

A ako je na slici RADE Romić iz Kikinde, uslikan od strane fotografa "Kikindskih novina"?
Igramo se!!!
A da li rade i Rade i još dvojica. Rade!
S. B.

N. Petkovski је рекао...

Za početak - dobro.
N. Petkovski

N. Petkovski је рекао...

Sutra će možda biti i bolje.

Quizmaster је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Quizmaster је рекао...

Hajdi Klum je poznata ličnost, te se deo fraze mora jasno odnositi na nju. Moglo bi, na primer, da bude "Hajdino čelo", ali da bude samo "čelo", "haljina" ili bilo šta drugo na šta je slučajno uperena strelica, to ne bi bilo korektno. Isto tako, ne bi bilo korektno da Hajdi u frazi tretiramo samo kao "model", "manekenka" (jer za tako nešto trebalo bi staviti sliku nepoznate manekenke na modnoj pisti), ali "žena Sila" je već nešto što upućuje na Hajdi Klum.

Strelica na leđima radnika ne može da se objasni kao "moba", jer to je akcija koja se dešava na celoj slici. Da su eventualno zaokruženi svi radnici, to bi onda moglo da bude "moba", "radnici", "tri radnika", itd. Ovde je, za razliku od Hajdi Klum, u pitanju nepoznata osoba, te traženi pojam može da bude "leđa", "radnik", itd.

"Rade" ne može da se prizna i nije korektno prvo zato što strelica ukazuje na jednu osobu (pa bi bilo "Radi") a drugo, ne može samo glagol da objasni neki pojam, mora da se stavi i subjekat. To znači, na slici bi moralo da postoji bar neko slovo na pojmu koje bi preuzelo ulogu subjekta (na primer, "Radi Ć") ili da to bude neka fraza poput "čovek radi".

Dejan Minić је рекао...

Ja sam već u 22.30 otišao na spavanje, klinac me prethodne noći izmorio. Bane je u ovom paketu stavio teže rebuse pa ispada da je malo bilo pola sata.
Ovom slikom je spuneristički rebus učinio veoma uspelim, ali i veoma teškim za rešavanje. I ja se slažem da ne mogu da se priznaju ova dva pokušaja.
Rebus sa Hajdi i Silom sam poslao nešto radije a Bane ga je ipak uvrstio u takmičenje. Ja sam ga tad nazvao direbus ( ponižen as Ila, ako može da se prizna drugo rešenje ).
Čestitam svima na učešću, uz veliku zahvalnost što imam priliku da takvim asovima budem "domaćin" takmičenja.

Nikola Živanović је рекао...

Quizmasteru, obrazloženje ti je tanko u oba slučaja, ali već sam rekao da nije toliko važno. Zbog takvih mogućih dualiteta ne volim rebuse, ali sam spreman na još dve runde.

Анониман је рекао...

Slažem se sa Nikolom!
Igramo se!
Ako bismo ušli u rasprave i cjepidlačenja, valjalo bi raspraviti i o onim PREZIMENIMA žena (bez navođenja imena) u logogrifnom rebusu. Zadrti "rebusolozi" bi kazali da ne može stajati postavka ARSEN, TINSKA, LANGO, ali ovo nije mjesto za teorijske rasprave.
Dakle, da ponovim. Igra(j)mo se!
Pohvala za takmičenje!
S.B.

Dejan Minić је рекао...

Nikola suviše dobro rešava rebuse za nekog ko ih "ne voli". Meni su jasni ovi argumenti.
Na Banetu je ostalo da li će potpisati ove likove kod foto i logogrifnog rebusa, korektnije je da je to uređeno, ali pretpostavljam da je hteo da zakomplikuje jer je ovo takmičenje a ne neka uobičajna situacija.
Sa sličnim rebusima verujem da bih ja prošao "ko bos po trnju".
Voleo bih da u nekom budućem periodu, čini mi se da je to Slavko ranije pomenuo, bude takvo takmičenje gde bi na osnovu zadate slike uz odrađena pravila i propozicije takmičari morali sami da osmisle rebus.

Kontrolor је рекао...

Ja se nešto baš ne bavim rebusima pa evo nisam loše prošao, što mi govori da nije bilo tako teško. Sa imenima ili pomoćima tipa "ovde ime, a ovde prezime od drugog muža" bilo bi besmisleno lako. Strelica definitivno pokazuje leđa i ja sam bio na tragu (iako mislim da su ono BALE kao i LIRE), ali sam smatrao da rešenje mora da bude poznata sintagma, a nisam znao za ovu valjda seriju :(. Bela rada bi bilo ok da imamo 3 strelice.
Pozdrav svima do večeras, ako budem mogao s' posla :((