06 јун 2019

Spisak sadašnjih i bivših saradnika (sastavljača, rešavača, sudija) za one koji će učestvovati na takmičenju u sastavljanju rebusa:

Andon Koloski
Antun Jurić
Boris Dubovski
Boris Nazanski
Branislav Nikić
Budimir Ćosović
Čedomir Jelić
Dejan Minić
Dragiša Cetić
Dušan Đukić
Ejub Semić
Gojko Mandić
Hajrudin Hodžić
Ilija Đurković
Ilija Ozdanovac
Ivan Andonov
Jovan Novaković
Luka Pavičić
Mihajlo Džudžar
Milan Milin
Milan Sečujski
Milan Žarkovački
Milosav Marjanović
Miloš Milićević
Mirka Šajić
Miroslav Živković
Miroslav Cvetković
Momir Vučenović
Nedjeljko Nedić
Nikola Milićević
Nikola Pešić
Nikola Petkovski
Novo Zekić
Pero Galogaža
Rade Goljović
Ranko Skopal
Raša Stanojević
Rešad Besničanin
Slavko Bovan
Svetlana Jorgaćijević
Snežana Sečujski
Tonči Milat
Tonći Kulić
Vladimir Kutnjak
Vladimir Šarić
Zoran Milunović
Zoran Radisavljević
Žarko Đokić
Željko Prvanov
Živadin Jovanović
Života Petković

9 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Snežana, ne Svetlana, Sečujski. A gde je Anica Milošev?

Бранислав Никић је рекао...

Uh, lapsus. Anica nije objavljivala rebuse na blogu, a sada vidim da sam nekako izostavio Milosava Marjanovića, pa ga dodajem na spisak i izvinjavam se zbog kiksa.

Бранислав Никић је рекао...

ispravio sam sve greške i dodao još neke saradnike. Rade Goljović nije bio na spisku, jer nema objavljenih rebusa na blogu, ali je zato često uzimao učešće u glasanju.Dodao sam i Novu Zekića i Ivana Andonova koji su imali 1-2 rebusa poslatih kao saradnja.

Dejan Minić је рекао...

Anica je učestvovala na prvom takmičenju u rešavanju rebusa na ovom blogu, a i bilo je par njenih rebusa (ne kao direktna saradnja) sa Memorijala Čika Stanka.

Miroslav Živković је рекао...



A MENE NEMA

Miroslav Živković

Бранислав Никић је рекао...

Извини Мирославе, нисам могао да се сетим свих, а не могу да прегледам преко 7.000 ребуса. Исправићу одмах!

Č. Jelić је рекао...

Na ovome sam blogu već prikazao 12 kolegica i kolega (neke po dvaput) s gornjeg popisa. Tu ne ubrajam blogovlasnika koji je išao s nadimkom. Stoga pozdravljam izbor zadatka jer mi se čini da savršeno odgovara ovakvom jubileju.
Jedino mi se ne sviđaju neka ograničenja (srpski jezik i pravopis poznaju i ijekavicu; štoviše, Pravopis kaže da "srpski književni /standardni/ jezik ima dva ravnopravna izgovora: ekavski i ijekavski"), nepreciznosti (što je to predugačko odnosno prekratko rješenje?) i jednako tretiranje "pravih" rebusa i rebusnih instant-formi, ali ću, svejedno, sa zadovoljstvom sudjelovati.

Бранислав Никић је рекао...

Da obrazložim ograničenja. Znam, naravno, da je u srpskom jeziku zastupljena i ijekavica, govore je Srbi u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, kao i nekim delovima Srbije u pograničnim zonama sa ovim državama. Međutim, u svim enigmatskim časopisima, pa i u onim koje izdaje Banjalučka BINA, sve je u ekavici. Takođe, sva enigmatska takmičenja koja se organizuju u Srbiji imaju takve propozicije, pa sam se samo iz tog razloga odlučio da i ja to primenim.
Klasični rebusi se zahtevaju u skoro svim takmičenjima, pa sam hteo da povećam mogućnosti kombinovanja proširivanjem sa nekoliko vrsta i napravim da se ovo takmičenje razlikuje od ostalih. Možda će se pojaviti neka sjajna ideja koja će moći da se prikaže samo kao slovoskok ili povratni i sl. Obratni rebus je teže napraviti nego klasični. Zbog toga sam hteo da ih, samo na ovom takmičenju, izjednačim po vrednosti.
A što se dužine tiče, ostao sam nedorečen, jer nisam mogao da se odlučim koja dužina rešenja bi bila najbolja. Razmišljao sam da to bude od 10 do 25 slova, ali bih to morao da prekršim ako bi neko poslao neku sjajnu ideju koja ima neko slovo manje ili više od limita. Mogu samo da se nadam da mi niko od vas koji budete učestvovali neće zameriti kada neke rebuse budem eliminisao pre finalnog izbora, jer ću se truditi da to bude što kvalitetniji izbor.
Hvala svima na sugestijama, jer će to učiniti takmičenje boljim i kvalitetnijim.

Бранислав Никић је рекао...

Neka limit bude od 10 do 30 slova.