09 април 2018

NAJREBUS MARTA

Priveli smo kraju još jedno glasanje za rebus meseca. Nakon prve faze, svi rebusi su podjednako konkurisali za najviši plasman, jer je razlika između prvog i desetog bila samo 3 boda. Odlukom sudija, prvo i drugo mesto sa istim brojem bodova osvojili su rebusi Svetlane Jorgaćijević. To je njen najveći uspeh i mogu samo da kažem - bravo Svetlana! Osvojiti prva dva mesta u ovako jakoj konkurenciji je svakako veliki uspeh. Drago mi je da je i Ejubov rebus stigao do visokog 3. mesta, iako je u jednom trenutku kada je objavljen na blogu, zamalo bio eliminisan. Nakon korektne ''rasprave'', doneli smo odluku da je rebus ispravan i da može na glasanje, a njegov dobar plasman je dokaz da se radi o odličnom rebusu i da nismo pogrešili.





5 коментара:

Č. Jelić је рекао...

Svetlana, čestitam na dvostrukoj pobjedi!

Svetlana је рекао...

Hvala Čedo!

Ilija Djurkovic је рекао...

Čestitam Svetlani na dvostrukoj pobjedi, i dajem objašnjenje zašto nisam dao ni boda drugoplasiranom rebusu: Već je poznata ideja Milana Sečujskog DOBRA DEČAČKA LICA (do brade čačkalica). Znajući za ovaj rebus, prosto ne mogu to da prenebregnem i dam poene sličnom rebusu. Slažem se da je ovo Svetlanino unapređenje i proširenje Milanove ideje, ali da pobijedi na takmičenju (makar i ovom našem, "internom"), to mi nikako ne ide.
Sa druge strane, ne sviđa mi se ni dio "NA ŠALE pade čačkalica". Čačkalica može da padne na KNJIGU sa vicevima (šalama), ili na ZBIRKU viceva, ali baš na ŠALE (viceve) da padne, to mi se nekako ne uklapa... Makar ne za pobjedu na mjesečnom takmičenju.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Moje iskrene čestitke. Mislim da sam ga i ja u prvome bodovanju uvrstio visoko.

Svetlana је рекао...

Hvala vam obojici!

Ilija, poznati su mi tvoji kriterijumi ocenjivanja, tako da bi me strašno iznenadilo da si mu dao i jedan bod. :)
To je problem sa dugačkim rečima - ako su već korišćene, to zasigurno dovodi do sličnosti rebusa. Da sam znala da je Milan već "iskoristio" čačkalice, ne bih ni smišljala rebus sa njima.