29 октобар 2017

Енигматски клуб Браничево,
секција Енигматског савеза Србије

Вардарска 5/49
12000 Пожаревац
контакт телефон: +381 64 8306174
мејл: nikic.branislav@gmail.com



                                                САОПШТЕЊЕ  (28.10.2017.)

          Поводом недавних увреда и претњи које су међусобно изменили наш члан Златко Делић и члан ЕК Кикинда Младен Марковић, издајемо следеће саопштење:

          Против смо свих говора мржње, а нарочито претњи смрћу и осуђујемо их ко год то чинио. Нажалост, то је учинио и наш члан од кога то никако нисмо могли да очекујемо. Сви се ми у клубу добро знамо са Златком, био је 10 година наш суграђанин, дружили смо се, ишли заједно на разна такмичења енигматска и квизовкашка и сви знамо да није човек који би се са неким тек тако посвађао и вређао. Златко је очигледно био толико испровоциран Младеновим увредама (више онима од раније него овом последњом) да му је на крају ''пукао филм'' и одреаговао је онако како смо могли да прочитамо на Младеновом блогу. Златко ипак није хтео да своје тешке речи упућује јавно преко блогова (поштујући договор из Суботице), већ му је послао лично на мејл. Зато смо сматрали да не може да подлеже некој казни, јер је то била њихова приватна преписка. Младен је објавио Златков мејл на свом блогу и након тога га јавно извређао, чиме је поново изазвао свађе међу енигматама из разних клубова, а успут нанео штету и свом клубу.
         Са саопштењем смо свесно каснили, јер нисмо ми били први који су требали да се изјасне шта мисле. Одлуку Председника ЕСС Жељка Димовића да нашем клубу и нашем члану Златку Делићу ово буде само опомена, а да ће први следећи пут (ако га буде било) следити аутоматскo искључење из ЕСС, прихватамо као коректну. Остале одлуке нећемо коментарисати у овом саопштењу, већ само лично преко постојећих енигматских блогова.





                                                                                     председник ЕК Браничево

                                                                                              Бранислав Никић

Нема коментара: