09 април 2017

NAJREBUS MARTA

Druga faza glasanja za najrebus marta protekla je u vrlo neizvesnoj borbi između dva rebusa koja su se u startu izdvojila. Na kraju, broj bodova je bio izjednačen, pa je o pobedniku odlučivao broj bodova iz prve faze. Tako je za najbolji rebus u martu proglašen rebus Čedomira Jelića sa rešenjem: Krijepi junake rum (krije pijuna Kerum). Efektna postavka i ilustracija, kao i lepo rešenje, zaslužili su prvo mesto. Čedomire, sve čestitke za još jednu pobedu! Drugoplasirani rebus Svetlane Jorgaćijević dobio je najviše bodova u drugoj fazi. Podjednako dobar kao i prvoplasirani, odlikuje ga lepo osmišljena i ilustrovana postavka i sjajno rešenje. Pošto je Svetlanin rebus imao isti broj bodova kao i Čedomirov, oba rebusa će na kraju godine ići u izbor najrebusa godine. 



4 коментара:

Svetlana је рекао...

Čestitam Čedomire!
Meni su se jako dopala prva četiri Čedomirova rebusa i među njima ne bih mogla da izaberem koji mi je najbolji, tako da sa moje strane gledišta, ovo je više nego zaslužena pobeda.

Č. Jelić је рекао...

Nekako mi je upitan kriterij po kojem se, kod ovako raspoređenih glasova, preferiraju glasovi iz prve faze. Naime, Svetlana je u drugoj fazi dobila znatno bolje ocjene, što je također trebalo adekvatno tretirati. Ovako (samo) svoju pobjedu ne smatram naročito zasluženom.

Svetlana је рекао...

Tvoj se rebus mnogima dopao, a moj da je dobio samo jedan glas manje, ne bi ni ušao u drugu fazu. Smatram da je ovako pravedno.

Бранислав Никић је рекао...

Kada dva ili više rebusa ima isti broj poena na kraju druge faze, prednost ima onaj rebus za kojeg je glasalo više sudija u prvom krugu. U slučaju da je isti broj bodova iz prvog kruga, onda se posmatra ko je imao više petica u drugoj fazi, pa više četvorki itd. Ako je i to isto, onda ravnopravno dele određeno mesto na tabeli.