16 јануар 2017

REBUS GODINE 2016.

I evo nas na kraju izbora najboljeg rebusa objavljenog na blogu u toku 2016. godine. Glasanje je potrajalo malo duže nego što sam predvideo, ali to sada i nije toliko važno. Sudije u ovom izboru su bili: Pero Galogaža, Luka Pavičić, Miroslav Cvetković, Zoran Radisavljević, Andon Koloski i Miloš Milićević. Sabiranjem njihovih glasova, za najbolji rebus u 2016. godini odabran je rebus Milosava Marjanovića: Ko zauzda bratanca? (koza uz dabra tanca).  Čestitam pobedniku za sjajan rebus i nadam se da će nas i u ovoj godini oduševiti sa još ovako dobrih rebusa. Čestitke i Čedomiru Jeliću za osvojeno drugo i treće mesto, kao i za sveukupan doprinos u radu bloga tokom prošle godine. Milosavu sledi plaketa za najbolji rebus i diploma, a Čedomiru dve diplome i jedna vredna enigmatska knjiga koju će sam odabrati. 




4 коментара:

Milan Žarkovački је рекао...

Čestitam Milosavu i Čedomiru!

Milan S. је рекао...

Srećan kraj, što se mene tiče. Meni su se posebno dopali 1 i 4 (4 možda i za nijansu više), 2 mi je takođe vrlo dobar, kao i oba 7-8. i 11.

Zanimljivo je primetiti i tendenciju pojave prilične količine dopunskog teksta u rebusima - mnogo više nego, recimo, prošle godine. Tada nismo imali nijedan oblačić na ukupno 12 finalnih rebusa, a sada ih imamo 7, pri čemu u gornjoj polovini tabele 1, a u donjoj 6. Ponegde je, slažem se, bilo teško izbeći tekst - ali ponegde i nije (recimo, verujem da bi se rebus sa medom i jatom riba našao u gornjoj polovini tabele da je tekst izbegnut).

Sve čestitke pobedniku, kao i ostalim autorima!

Svetlana је рекао...

Čestitke Milosavu i Čedomiru!

Na sreću ove godine nismo svi birali najbolji rebus, već žiri, inače ne znam kako bih izabrala samo pet. Zato velika zahvalnost Banetu :), a čestitke svim ostalim autorima na sjajnim rebusima.

Mirka је рекао...

Čestitke Milosavu i Čedomiru. Svaka čast!