09 мај 2016

NAJREBUS APRILA

Sudije su i ovaj put bile brze u slanju svojih bodova, pa ću rezultate objaviti ranije nego što sam najavio. U izboru najboljeg rebusa u aprilu učestvovale su sledeće sudije: Boris Nazansky, Mirka Šajić, Slavko Bovan i Ilija Đurković. U neizvesnoj trci za prvo mesto, pobedio je rebus Milosava Marjanovića iz Valjeva sa rešenjem: ko zauzda bratanca? (koza uz dabra tanca). Sjajan rebus, koji ima tri bitna elementa za pobedu - odlična postavka, odlično rešenje i odlična ilustracija. Iako je na kraju imao isti broj bodova kao i rebus Svetlane Jorgaćijević: bojkot lova (boj kotlova), presudila je jedna 5-ica koju je imao pobednički rebus, kao i dodatni razlog da je jedini dobio bodove od svih sudija i da je u prvoj fazi imao najviše bodova. Bravo za Milosava i njegovu prvu pobedu u mesečnim izborima. Sve čestitke i Svetlani koja je stalno pri vrhu, jer uvek ima lepih ideja i sjajno ih ilustruje. Posebna zahvalnost ide i sudijama koji su se odazvali mom pozivu za glasanje i svoj posao odradili na najbolji način. Sledi najbolji rebus aprila, kao i tabela sa bodovima.





9 коментара:

Svetlana је рекао...

Čestitam Milosavu! I idejno i vizuelno jako lep rebus.

Анониман је рекао...

Najolji rebus je stvarno najbolji. Čestitke i žiriju i Marjanoviću. Tražim dozvolu da ga objavim u Feniksu. Pozdrav, Pero

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam svima i ja. Vrlo sam ponosan na činjenicu da je pet rebusa kojima sam dao bodove na orvih pet mjesta.

Бранислав Никић је рекао...

Svi rebusi objavljeni na ovom blogu mogu se objaviti i na drugim blogovima i u štampanim izdanjima. Samo je poželjno napisati da su preuzeti sa ovog bloga.

Milosav је рекао...

Zahvaljujem se svima kojima se rebus svidio i koji su glasali za njega. Veoma bi me obradovalo i da ga vidim objavljenog u „Feniksu“.
Pozdrav, Milosav

Анониман је рекао...

Hvala na rebusu.Predlažem da se Slavko proglasi za najboljeg člana žirija mjeseca aprila. Pero

Slavko Bovan је рекао...

Šta aprila? Decenije :)

Бранислав Никић је рекао...

Vala, da ovako pogađa i u kladionicama, bio bi najbogatiji enigmata.

Slavko Bovan је рекао...

Ne zalazim u kladionice (nikad nisam uplatio tiket, niti mislim), a što se tiče bogatstva, mislim da sam dovoljno bogat :)

Možda je ovdje interesantna priča koju sam ponavljao nekolio puta. Jedno vrijeme sam kupovao list (sportski) jedne kladionice u kome je bilo i enigmatike (pokoji moj anagram). Ulazio sam u kladionicu svakog utorka i petka, uzeo list (bio je dobar!) i preko vrata. Bio sam im vrlo sumnjiv i jednom prilikom ponudiše mi besplatan vaučer na 300 dinara da mogu da se kladim za tu svotu. Zahvalih i ne uzeh vaučer. E, tek tad sam postao izuzetno sumnjiv.