06 септембар 2012


7 коментара:

Анониман је рекао...

Prije 10 minuta dodjeljene nagrade Paji Čudanovu za naslovni anagram (knjiga "Mamutska skandinavka" - poklon organizatora, jedna fotografija, poklon -"Kikindskih" i Zoranova knjiga - poklon autora).

Takođe, vrijedne knjige (najmanje po dvije) i još neke interesantne poklone, za tačna rješenja SMS rebusa dobili su Kikinđani:
Miroslav, Vesna i Filip Blašković
Predrag, Branislava i Aleksa Rakin
Dragan Mutavdžić
Jasmina Đaković
Dragan Manovski
Olga Martinov
Dragan Gvero
Vladimir Vukašinović

Bilo je više od 60 tačnih rješenja SMS rebusa.

OVAJ REBUS IMAO JE NAJVIŠE (oko 20 tačnih rješenja). Bio je postavljen na "streteškom" mjestu na apoteci u samom (epi)centru Kikinde.

Анониман је рекао...

U razgovoru sa dobitnicima, saznajem da im se svidila ova Milanova i moja akcija. Blaškići pričaju da su pokušali da pronađu sve rebuse i da ih je mamučio "rum kasato" i "gladan trkač".
Ovakvi razgovori sa neposrednim izvršiocima rješavačkih aktivnosti dodaju mi dodatnu snagu (izgleda da ne radimo baš uzaludan posao)
PS. Nagradama su svi zadovoljni. Iako je vrijednost pojedinačne nagrade oko 1500 dinara (12-13 evra), ljudi zahvaljuju kao da su dobili put oko svijeta, a jedan rješavač reče da mu je glavna nagrada to što je odgonetnuo (kao potpuni amater) 7 rebusa.
Takođe, bilo je raspitivanja o tome kada će Veseo sam.
S. Bovan
(i ono gore sam bio ja)

Анониман је рекао...

Kad su mi stigli rebusi na odabir, odmah sam autoru dojavio da mu je ovaj NAJBOLJI, a autor se baš i nije složi sa mnom.

I dalje ostajem kod svoj stava.
Rebus veomma mi se dopada, a pošto je dokazano :) da imam "iskusno oko za finese", predlažem Milanu da ovaj rebus arhivira u folderu koji nosi naziv "za antologiju!".
S.Bovan

Dejan Minić је рекао...

Lepo je sve ovo pročitati. Ova ideja sa SMS rebusima je toliko originalna da je se ja nikad ne bih setio.

Анониман је рекао...

FALI DIO TEKSTA:
...odgonetnuo (kao potpuni amater) 7 rebusa.
Takođe, bilo je raspitivanja o tome kada će BITI JOŠ SLIČNIH AKCIJA.
Veseo sam.
S. Bovan

Milan S. је рекао...

Slavkovo "iskusno oko" bilo je u pravu - sad kad pogledam sve rebuse sa istorijske distance, i meni taj odskače od ostalih. A treba pomenuti i doprinos autora mog školskog bukvara, zbog kojih vredi i detaljnije pogledati celu sliku - bilo je pravo zadovoljstvo ponovo ga pročitati posle svih ovih godina!

Dejan Minić је рекао...

ZUB U KVARU ( Z u bukvaru )

Ipak mora neko da upiše rešenje:)