28 март 2011

Решења:
910. Крекет жабаца (К рекет ЖА баца)
911. Федере Рајна дала (Федерер АЈ, Надал А)
912. Ка морима реке теку (К Амор има рекете Ку)
913. Крила птице (три лоптице)
914. Не цените дошљака (нец Е, нит Е, ДО шљака)
915. Бекхенди Марије Шарапове (бек Х, Енди Мари Ј, Е шара, по В Е)
916. Купи мама рибу (куп има Мари БУ)
917. Финале тениса (Сафина Л, Е Тени)

У току викенда стигло је још неколико идеја на тему тениса па ћу је наставити и ове недеље.

3 коментара:

Анониман је рекао...

S tim što bi vam Marej mogao prigovoriti zbog nepravilnog izgovora njegovog prezimena! Uostalom, tamo gdje nisi siguran, ili je izgovor teško prilagoditi našem jeziku, ne bi trebalo na silu provoditi ideju samo zato što bi to bilo zgodno. No, hajde de, s tim strancima i nije baš uvijek lako ali kako prihvatiti slučaj potpuno nepravilne riječi "voštene" kada svi znamo (ili bismo trebali znati) da je jedino ispravno voštane. Kad ne znamo kako se pišu domaće riječi onda nije nikakvo čudo da ne znamo strane!
profesor M. M.

Бранислав Никић је рекао...

Upravo je sam Andy Murray izjavio da se njegovo prezime izgovara Mari, a ne Marej, pa mislim da to treba poštovati. A za reč voštene sam već prihvatio kritiku od Zorana Radisavljevića, iako i sam znam da je pravilno voštane. Razlog što sam objavio taj rebus bila je čvrsta vera u Milinovo poznavanje jezika i moja nada da je to neki lokalizam.

Dejan Minić је рекао...

Siguran sam da svaki jezik na svetu ima svoje nedoumice, pa ni naš nije izuzetak. Sa njima se treba suočavati, a ne izbegavati ih.

A nepravilna čitanja stranih naziva treba ispravljati gde god je to moguće, naročito ako se to čini tek par godina, kao što je slučaj sa Marijem.

Profesore, bilo bi lepo da i vi pošaljete neku ideju. Nekako se ustalio krug ljudi koji rešavaju i sastavljaju rebuse.