19 март 2024

 Ova četiri rebusa mi je ilustrovala veštačka inteligencija na sajtu

 https://creator.nightcafe.studio/

 

4 коментара:

Č. Jelić је рекао...

Premda izgleda dosta lijepo, ja ću rebuse i dalje ilustrirati oprobanim metodama.
S obzirom na to da računala odavno sastavljaju križaljke, bojim se da nam AI ubrzo ne počne smišljati i rebuse. Inače sam teža "konzerva" pa ne znam kako bih to podnio.

Dejan Minić је рекао...

Bane, pa kad nam ponestane ovo malo kredita što su dali, tražiće da plaćamo:)
Ovo je zgodno za jednostavne ideje, ali nema šanse da precizno uradi rebuse sa dosta elemenata kod kojih je bitan redosled, sa određenim osobama i sl.

Pokušao sam sa dva postojeća rebusa, jednostavnija za prikazivanje. Kod jednog sam morao nešto da korigujem / brišem (bilo višak), a sa drugom idejom sam tek iz trećeg pokušaja bio zadovoljan. Možda treba i malo vežbe.

Ovo bih mogao ponekad da koristim i to najčešće u kombinaciji sa mojim korekcijama i dodacima.

Bili ljudi i protiv struje, protiv parne mašine, sad protiv veštačke inteligencije, vekovima ista priča.

E moj, Čedomire, zameniće nas ova AI:)

Бранислав Никић је рекао...

Meni se mnogo svidelo kakve sve neverovatne slike izbacuje na osnovu teksta koji mu unese korisnik. Odmah sam hteo da isprobam šta bi uradio sa mojim idejama i bio sam fasciniran brzinom (nekoliko sekundi) i onim što je ispalo. Morao sam da upotrebim jednostavnije ideje da bi ilustracija bila ono što sam zamislio, jer kod komplikovanijih stvari sa više pojmova rezultati su bili mnogo drugačiji od onog što sam hteo, pa ću, što reče Dejan, koristiti povremeno i sa mojim dodacima.

Program za sastavljanje rebusa bi, nakon svega što se može u današnje vreme napraviti, mogao lako da se napravi (verovatno da i postoji), ali nama to nije zadovoljstvo niti će ikada biti. Ovaj blog je namenjen samo ljudima koji sastavljaju i rešavaju.

Анониман је рекао...

Slike su jako lijepe,može se nekad koristiti,probat ću i ja,ne znam da li može na mobitelu. 🙂
Dinko