27 октобар 2023

СУСРЕТ ЕНИГМАТА НА 66. САЈМУ КЊИГА
У организацији издавачке куће "АЛМА" (власника др Ђорђа ОТАШЕВИЋА), Енигматског клуба "НОВА ЗАГОНЕТКА" и Енигматског савеза Србије 27. октобра је на штанду "АЛМЕ" одржан сусрет енигмата на 66. Сајму књиге за 2023. годину.
У присуству петнаестак енигмата и љубитеља енигматике пред-стављена је нова књига Драгана ЛОЈАНИЦЕ "ЗНАЊЕ КРОЗ РАЗОНОДУ", затим је на увид присутнима дата монографија "ЕНИГМА - 70 ГОДИНА" а подељени су "ВЕСНИК" број 78 (гласило ЕК НЗ) и ЛОКАЛИТЕТОВ ЗАБАВНИК број 12 и три броја посвећена Сремским Карловцима.
Присутни су били: Ђорђе ОТАШЕВИЋ, Ратко СТОЈКОВИЋ, Војин ВУКШИЋ, Мирослав ЛАЗАРЕВИЋ, Зорица ЈАКОВЉЕВИЋ, Зоран РАДИСАВЉЕВИЋ, Владимир ШАРИЋ, Драган ЛОЈАНИЦА, Миодраг ИВАНИШЕВИЋ, Раденко РАКОВИЋ, Бранислав НИКИЋ, Јовица и Михаило ДИНЧИЋ, Сретен ПЕРИЋ и Вања ТОМАШЕВ. Раденку РАКОВИЋУ и Вањи ТОМАШЕВУ су овом приликом уручене захвалнице за учешће у такмичењима у оквиру 22. Сусрета енигмата Србије.
На самом штанду "АЛМЕ" било је изложено више енигматских књига које је ова издавачка кућа, сама или са Енигматским саве-зом Србије и ЕК "Новом загонетком" , објавила у последњих 20-ак година. Иначе, штанд "АЛМЕ" је једино место на Београдском сајму књига где се даје знатан допринос бољем третирању ениг-матике, као умне дисциплине и могућност да се и енигматске књиге представе паралелно са издањима из других области људ-ских интересовања и стварања.
На приложеним фотографијама виде се присутни енигмати на штанду "Алме".
В.Ш.









1 коментар:

Анониман је рекао...


ХВАЛА БАНЕ НА ОБЈАВЉИВАЊУ!
Поткрала се грешка у тексту: треба додати да је међу присутнима био и доајен РАТКО СТОЈКОВИЋ!
Извињавам се што је махинално испуштен.

Влашар