30 децембар 2021

 

Ilija Đurković je pobednik ovog takmičenja, jer je prvi rešio sve rebuse. Čestitam i jednom i drugom Iliji što su sve tačno rešili. Zahvaljujem svima na učešću i nadam se da ste bili zadovoljni Čedomirovim rebusnim čarolijama.

6 коментара:

Svetlana је рекао...

Čestitke Ilijama i Luki na sjajnom rezultatu!
Velika zahvalnost Čedomiru na veoma lepim rebusima. Ako me pamćenje ne vara, ovo mi je bilo prvo njegovo takmičenje.

Slično kao Nenad, i ja sam vrtela roladu (čak i ruladu :D), pa ništa nisam izvrtela u prvom krugu, a na drugom mestu gde je trebalo misliti na jezičke razlike, to nisam učinila. Usput sam još i pobrkala istočnoazijske državnike, tako da je taj rebus takođe bio osuđen na propast. (Ja i lica. Samo čekam dan kada ni sebe neću prepoznati. :D)

Na kraju da se zahvalim i tebi, Bane, što si nam organizovao dobru zabavu, a naročito mi je drago da su se na spisku pojavila i nova imena i da nas je samim tim bilo više nego obično.

Luka је рекао...

Zahvaljujem Čedi na setu izvrsnih rebusa i Banetu na ustupanju prostora za prezentaciju istih.

Lijepo je vidjeti respektabilan broj rješavača rješavača, a svakako je red uputiti i čestitke najboljima.

Guštao sam u odgonetanju Čedinih čarolija, i prezadovoljan sam uspjehom riješenosti svih rebusa.

Slavko Bovan је рекао...

čestitam svima, najboljim rješavačima, dobrim rješavačima i rješavačima koji su nastupili kao podrška.Poesebna čestitka i zahvalnost autoru i organizatoru.

Odavno se nije desilo da sam se mogao posvetiti rješavanju bez dodatnih ometanja. Dobri rebusi (za drugu turu su mi ostala 4 komada 1, 9, 11 i 18).

Nenad је рекао...

Ja sam mislio da ih je autor pobrkao, pa sam kao i ti krenuo od "disk u Sija" dok nije stigla pomoć, a za onaj čaj sam stavio maj zbog (majskog) sunca, pa je ranila Uma umesto uče. Kod odnosa Laure i Nika sam odmah našao pozu 5,4,4 umesto 4,5,4. U prvom sam (osim promašaja "Kuje je Bane") imao i nejasnoću da li piše Jana ili Lana, a jedino nju nisam našao na Google pretraživanju slika.

Ilija Đurković је рекао...

Veliko hvala Čedomiru za vrlo kvalitetne rebuse koje je pripremio i "okupio" nas na pijepom sinoćnjem druženju. Takođe pohvala za Baneta što je omogućio gostoprimstvo na svom blogu i organizovao takmičenje.
Čestitke imenjaku Ozdanovcu i Luki na svim riješenim rebusima, zatim Svetlani i svima ostalima. Odavno nisam vidio listu sa prestižnijim enigmatskim imenima na nekom takmičenju. Drago mi je što se Pero priključio ovakvim takmičenjima.
Rebusi su bili izvrsni, to tako lijepo i pitko izgleda kada ga Čedomir uklopi, ali treba se sjetiti. Išlo mi je dobro i rješavao sam sa uživanjem, poslao sam rješenja u 21:43h. Zadnji sam riješio "Diskutira Nina", a među poslednjima "Uča jutrima rani" i Kobija sa jaretom. Meni su sve ličnosti bile poznate (zbog redovnog rješavanja hrvatskih enigmatskih časopisa), pa nije bilo potrebe za pretraživanjem.
Mnogo su mi se svidjeli "Utopljeni koli" i "Uča jutrima rani"...
Veliki pozdrav svima do sledećeg druženja!

Č. Jelić је рекао...

Zahvaljujem svim rješavačima.

Bane mi je poodavno počeo nabacivati ovu ideju, a ja sam ga uzalud nastojao odvratiti.

Inače, rebusi nisu rađeni namjenski, nego ih je Bane probrao s lagera. Cijenim da je pri tomu našao pravu mjeru.

Zanimljivo mi je vidjeti koji su vas rebusi najviše namučili (od njih to nisam očekivao:)).

Svima pozdrav i sve najbolje u nadolazećoj godini!