06 децембар 2020

 NAJREBUS NOVEMBRA

Dosta kvalitetnih rebusa i teške odluke sudija u završnici glasanja, to je opis novembarskog izbora najrebusa. A na kraju dva rebusa sa istim brojem poena - 23. Imali su i isti broj poena u prvoj fazi glasanja, pa je na kraju za najbolji proglašen rebus koji je imao jednu peticu (drugi nijednu) sa rešenjem: Sina juri mama (Sinaj u rimama), čiji je autor Slavko Bovan. Bravo Slavko! Drugo mesto osvojio je Milan Žarkovački sa takođe odličnim rebusom: Popih ti ja malo vina (po pihtijama lovina). Nadam se da će i decembar biti u znaku odličnih rebusa.






2 коментара:

Svetlana је рекао...

Uh, dobro je ispalo, pošto će i Slavkov i Milanov učestvovati na izboru za najrebus na kraju godine. U slučaju da niste pročitali moja jadikovanja u komentarima kada su objavljena imena sudija za drugu fazu, da napišem i ovde - Nisam mogla da se odlučim između tri prvoplasirana rebusa, pa sam od muke bacala kockicu. Čedomir je imao najviše sreće, a Slavko najmanje.

Sva tri su bila sa odličnom postavkom i još boljim rešenjem, pa nikako nisam mogla da ih rangiram. Dobro što na kraju sreća ipak nije bila presudni faktor.

Čestitam Slavku! :)

Slavko Bovan је рекао...

Hvala.
Rebus je nastao slučajno kao reakcija na rebus Zorana Milunovića i to u momentu dok sam drijemao. Početna ideja je bila sa popajem jer je trebalo nešto nakalemiti na JURI MAMA - u rimama. Dakle, Popa juri mama. To ubrzo odbacih i potražih nešto bolje sa J na kraju. SINAJ se odlično uklopio u cijelu priču. Ostalo je samo napravitii stihove (najmanje tri komada).
Konačni proizvod nije rđav, zar ne?!