03 октобар 2018


6 коментара:

Dusan је рекао...

Skika mališana!

Бранислав Никић је рекао...

Da!

Miroslav Cvetković је рекао...

Mislim da je ovo neumesno: skikom se oglašavaju svinje i psi!

Dusan је рекао...

"Oko 50 mališana bude u hodniku koji nema ni dvadesetak kvadrata. Katastrofa je veća kad se na dječju galamu, skiku, vrisku doda nervoza ...

Dusan је рекао...

ejan Tovilović, foto: A.Čavić
22.09.2016 10:13
BANJALUKA - Već nekoliko dana, uglavnom u jutarnjim časovima, u Institutu za javno zdravstvo RS u Banjaluci vladaju velike gužve koje prave roditelji i mališani koji pripremaju medicinsku dokumentaciju za upis u vrtić, a koju je prouzrokovao novi Zakon o predškolskom vaspitanju i obrazovanju RS, usvojen prošle godine.

Naime, njime je propisano da se brisevi grla, nosa, nalaz stolice i ljekarsko uvjerenje djeteta moraju vaditi i dostaviti nadležnoj ustanovi najmanje jednom godišnje, dok je ranije to bilo potrebno samo prilikom upisa djeteta u vrtić.

Jedan od roditelja koji je juče ujutro pozvao našu redakciju ispričao nam je kako je morao da odustane jer nije mogao više da stoji u redu koji se bio formirao, dužine nekoliko metara u dvorištu ovog instituta.

Kako kaže, ispred zgrade je došao nešto prije osam časova, a ubrzo je odustao jer nije želio da zakasni na posao.

"Oko 50 mališana bude u hodniku koji nema ni dvadesetak kvadrata. Katastrofa je veća kad se na dječju galamu, skiku, vrisku doda nervoza roditelja. Možete samo zamisliti kako je. Ljudi stoje na stepenicama, ne mogu čak ni da uđu u zgradu. Svi su razočarani i bijesni jer prije se to radilo samo prilikom upisa u vrtić, a sada traže svake godine i to se mora donijeti do kraja mjeseca", požalio se on.

Бранислав Никић је рекао...

Miroslav je u pravu da je neumesno reći za decu da skiče, ali je isto tako činjenica da se taj izraz odomaćio kad se želi naglasiti da deca prave nesnosnu buku. Meni je ovaj rebus postao zanimljiv kada sam našao ovu sliku na kojoj su Li i Ana zajedno. Iako je Momir zamislio da na slici bude Šana, ovo je, po meni, mnogo bolje.