24 октобар 2018


9 коментара:

Dusan је рекао...

Ната блитве носи Милени!

Dejan Minić је рекао...

Baš mi se dopada ova ilustracija, kao i ona sa tigrom i Konom.

Бранислав Никић је рекао...

Razmišljao sam kako da tri ličnosti stavim na školsku tablu. Dok sam pretraživao slike po internetu, naiđoh na crteže Ivice Osima i Lenija Kravica. Tako mi je sinula ideja da ih je logičnije postaviti na tablu kao crteže nego kao slike. Još bolja varijanta je da ih kroz neki programčić pretvorim u crteže kredom, ali nisam imao toliko vremena pa sam odustao.

Dejan Minić је рекао...

Valjda bi morala karikatura da se prevede u transparentni PNG format, što nije lako uraditi jer ima puno zasebnih delova, a onda da se nađe neki način / filter koji crne linije pretvara u bele. Na kraju te bele providne linije malo podebljati da budu i vidljivije i da deluju kao da su kredom iscrtane. E, posle je to lako nalepiti na tablu:)

Možda i postoji neki instant program koji sve to radi jednim klikom.

Бранислав Никић је рекао...

Nadam se da je sada još bolja ilustracija. Pomogao mi je sajt photofunia.com

Анониман је рекао...

ČOVJEČE.......Tonći

Dejan Minić је рекао...

Odlično, Bane, sada je ilustracija bolja i originalnija. Drago mi je da si imao volje i vremena da nađeš takav program. Proučiću malo taj sajt, možda nađem nešto korisno.

Miroslav Cvetković је рекао...

Sve je ovo, Bane, moglo u jednom potezu - INVERT. Tako dobiješ bele linije na crnoj podlozi. Naknadno možeš, ako želiš kredu na zelenoj tabli, da crtež pretvoriš u RGB Color, pa pomoću REPLACE COLORS da crnu pretvoriš u zelenu.

Бранислав Никић је рекао...

Tu funkciju nisam koristio, a ovog sajta sam se setio, jer sam pre neku godinu na njemu eksperimentisao ubacujući svoju sliku u razne podloge.