07 новембар 2016

NAJREBUS OKTOBRA

Sudije su završile svoj posao oko glasanja pa je vreme da vidimo rezultate. Najbolji rebus objavljen u oktobru na ovom blogu je rebus Mirke Šajić sa rešenjem: Sako za revije (sa Kozare vije). Zanimljiva ideja sa lepim rešenjem i dobrom ilustracijom. Ovaj rebus je u prvoj fazi glasanja bio najbolji, pa je sasvim zasluženo pobedio i u drugoj fazi. Drugo mesto je pripalo Milanu Žarkovačkom koji je osvojio isti broj bodova kao Mirka - 10, ali je Mirka dobila dve petice, dok Milan nije imao nijednu. Čestitke za Mirku i njenu prvu mesečnu pobedu, ali i Milanu kojem je pobeda izmakla za ''dlaku''. 
Evo pobedničkog rebusa i tabele sa glasovima sudija:




9 коментара:

Ilija Đurković је рекао...

Čestitam Mirki za prvu mjesečnu pobjedu!

Ne mogu da vjerujem da Čedomirov rebus BOJI SE STRAŠLJIVI KUSI VO nije dobio nijedan bod u finalnom glasanju...

Ja sam u prvoj fazi eliminisao SAŠA FRANI MAŠE S TAVANA jer je Slavko Bovan ranije imao rebus: NATA MIĆI MAŠE S TAVANA (na "tamićima" šest avana).

Upravo sam završio unošenje SVIH svojih objavljenih rebusa u Bazu rebusa. Dobro bi bilo da autori (ko je u mogućnosti) ubace makar svoje rebuse u bazu. Raduje pojačana aktivnost po ovom pitanju. Ja lagano nastavljam dalje sa ubacivanjem rebusa iz časopisa...

Milan Žarkovački је рекао...

Čestitam, Mirka!

Luka је рекао...

Čestitke svim učesnicima, a posebno Mirki, koja je pobijedu odnijela za prsa!

Č. Jelić је рекао...

Mirka, čestitam!

Gojko је рекао...

Bravo Mirka, sa Kozare koliko hoće neka veje i pirka...

Svetlana је рекао...

Čestitam Mirka, jako lep rebus!

Ilija, ni ja nisam mogla verovati kada sam videla da Čedomirov vo nije dobio ni jedan jedini poen. Navikla sam se da ono sa čime se ja oduševim obično loše prođe kod drugih, ali ovo mi je zaista neverovatno.

Što se tiče unošenja u bazu, od mene nažalost nema nikakve koristi, pošto u zadnje vreme kuburim sa očima, pa moram da ih štedim. Samo povremeno bacim pogled na blog da ostanem u toku, ali ni to ne radim svaki dan. :-(

Mirka је рекао...

Hvala na čestitkama.
Luka, Luka... Svaka čast Kiri al'...Kozarčanka je imala bolji ulet, haha

Milan S. је рекао...

Čestitke Mirki za zaista odličan rebus!

"Šest avana/maše s tavana" je više puta eksploatisana ideja, ja se sećam (odavno) i: "Petka maše s tavana četi ribiča" (Čedomir, vrlo davno). U mesečni izbor je ušao uglavnom zahvaljujući glasovima "mlađih" autora, koji se toga ne sećaju, pa sam iznenađen da je u finalnom glasanju prošao ovako dobro. A još više me je iznenadilo što je rebus "Ležeran obred", takođe Čedomirov, prošao ovako skromno - kao moguće pobednike video sam taj rebus i rebus koji je na kraju i pobedio. Vrlo kvalitetan mesec, samo nek se tako nastavi - a vidim i da se ambiciozno krenulo :)

Бранислав Никић је рекао...

Moj favorit je bez ikakve dileme bio ''strašljivi vo''. Ne znam šta mi se više sviđa kod njega - postavka, rešenje ili ilustracija! Da sam glasao, 4 poena bih dao Mirki, a 3 poena Čedi za ''Taj Mahal''.