18 октобар 2016


Sva tri rebusa Ilije Đurkovića ilustrovala je Svetlana Jorgaćijević.


9 коментара:

Milan Žarkovački је рекао...

Nismo ni sumnjali. :-)

Ilija Đurković је рекао...

Velika zahvalnost Svetlani na odličnoj realizaciji!

Milane, opet komentarišeš tamo gdje ne treba, a ne komentarišeš šta i gdje treba...
Meni se ne sviđa ova tvoja "pošalica".

Milan Žarkovački је рекао...

Nikoga nisam hteo da uvredim, pa se izvinjavam ako ipak jesam. Ilustracije su lepe, u prepoznatljivom Svetlaninom stilu, a znamo i da je jedan Ilijin rebus koji je Svetlana ilustrovala proglašen za rebus meseca, pa zašto menjati tim koji pobeđuje?!

Ne bežim od komentarisanja, a nisam znao da negde zaista ne treba komentarisati, mislio sam da je svaki dobronameran komentar dobrodošao.

Svetlana је рекао...

Nema na čemu Ilija!

Tačnije rečeno, dva cela i tri četvrtine rebusa su moje ilustracije, a ona stotka pre Kornata je Banetova zasluga. :D

Bane, hvala ti što želiš da istakneš da sam slike ja pravila, ali ti mesečno ilustruješ milion drugih rebusa, pa nigde nije napisano da je to tvoje delo. Slično i sa Dejanom koji to isto radi kod Slavka. Zato molim te, nemoj posebno da navodiš ni moje ime, nema potrebe za tim.

Ja rado pomažem kod svih rebusa koji preko Baneta dospeju do mene jer su teži za ilustrovanje, šteta bi bila da neki zbog toga ostanu nerealizovani.
Jedino se ne primam onih koji su predviđeni za takmičenje, pošto ne bih želela da se odreknem učestvovanja u rešavanju. :-)

Milan Žarkovački је рекао...

Eto, i to sam naslutio, jer baš ta stotka mi se ne sviđa, nepotrebno zbunjuje, pa još tako nakićena, a potrebna je samo nula; a ostalih 2 3/4 današnjih ilustracija mi se sasvim sviđaju.

Бранислав Никић је рекао...

Stotka sigurno nije tu zbog zbunjivanja, pogotovo što je strelicom jasno naznačena poslednja cifra. Da je stajala samo nula, to bi onda bilo zbunjujuće, jer bi svako pomislio da je to slovo O. Tako smo oduvek radili u rebusima, ali pošto si ti tek od skora u enigmatici, tebi je zbunjujuće.

Milan Žarkovački је рекао...

OK, Bane, i hvala na objašnjenju. A naknadno sam pročitao i da je u zadatku bio broj sto, koji se ovako simbolično duplira. Povlačim primedbu.

Milan S. је рекао...

U većini standardnih fontova nula "0" se razlikuje od slova "O" (pa evo, i u ovom), tako da bi možda samo neko pomislio da je slovo O, ne svako. Moglo se ići i sa "precrtanom nulom", ili sa "nulom sa prorezom", kakvu imamo na registarskim tablicama. Iako ste "oduvek radili tako u rebusima", možda ste mogli i ovako. (Naravno, i ilustracija sa stotkom je u redu, jedino mi deluje nepotrebno komplikovano.)

Ilija Đurković је рекао...

Ponavljam da je ovaj rebus nastao na SOZAH-u u Širokom brijegu gdje je obilježavano sto godina zagonetanja u tom gradu, pa mislim da je Bane vrlo zgodno pronašao ovu stotku da ilustruje nulu, posredno izrazivši čestitke za jubilej kolegama iz "zagonetačke prijestonice".