26 октобар 2016


12 коментара:

IlijaO је рекао...

ETO VELIKA KOLIČINA GASA ( Eto veli kako liči na Gasa)

Бранислав Никић је рекао...

Tačno! Bravo Ilija, brzo si uspeo da ga rešiš, a bravo i za Ejuba za sjajnu ideju.

Milan S. је рекао...

Imao sam pre nekog vremena povratni rebus: VELIKA KOLIČINA LIMUNADA ("Nada veli kako liči na Limu").

Ilija Đurković је рекао...

Baš razmišljam na poslu kako je Milan imao slična rebus na ovu temu, ali nisam mogao da se sjetim bez uvida u arhivu. Znam da je sadržao sintagmu "veli neko kako liči na nekoga"...
Smatraću kako je ovaj rebus poslat prije moje nedavne diskusije o čestom korišćenju ove ideje sa "VELI..." :)

Milan S. је рекао...

Javna i uvek dostupna "arhiva" postoji i dalje (i ovaj rebus postoji u njoj), samo što u poslednje vreme (a to traje već vrlo dugo) jedino ja još upisujem u nju. Slavko na blogu i dalje drži link na nju ("Objavljeni rebusi"), držao ga je i Bane donedavno. Moja prvenstvena ideja i nije bila da se u toj arhivi obavezno beleži baš sve, ali bilo bi dobro kad bi svaki autor barem napravio neku selekciju svojih "dobrih" rebusa i upisao ih u bazu. Mislim da niko od nas nema baš toliko rebusa da ne bi mogao da ih evidentira, pošto je prilična frustracija za novog autora da nema gde da proveri da li je njegova ideja originalna. Sastavljači sa kraćim enigmatskim stažem su u još goroj poziciji jer nemaju predstavu o tome koje su ideje na zlom glasu zbog preterane eksploatacije.

Da podsetim, pravo upisa u bazu ima nekoliko nas - pored mene, koji sam započeo dokument, tu je još nekoliko enigmata koji drže enigmatske sajtove ili blogove (svi rebusi za upis u bazu mogu se poslati direktno njima, a oni ako neće lično da se bave time, mogu sve proslediti meni, rado ću to ja uneti u bazu).

Бранислав Никић је рекао...

Ja sam obrisao taj link, jer već duže vremena ne radi pa sam mislio da ni taj sajt ne radi. Pošalji ponovo link pa da ga vratim na listu. I napiši mi lozinku, jer se više ne sećam.

Milan S. је рекао...

Nikakav problem - to je Google dokument na adresi
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hM5h-Je2KbkNso0hqq9fh56NdaJs2R6fehd_EYXaoQc/edit#gid=0
a trebalo bi da možeš da pristupiš sa svojim gmail nalogom (nikic.branislav@gmail.com), on je tamo evidentiran kao aktivan.

Milan S. је рекао...

Da onda odmah kažem i ko trenutno ima pravo upisa, kad sam se već podsetio:
Slavko Bovan, Marko Obradović, Jovan Novaković, Nikola Petkovski, Branislav Nikić, Dejan Minić i ja (a može i svaki drugi dobronamerni enigmata, samo treba da ima Gmail nalog). Iz praktičnih razloga je nezgodno da pravo upisa (i brisanja) ima baš svako ko otvori dokument, onda bi se verovatno dešavale razne greške u njemu.

Бранислав Никић је рекао...

Postavio sam i radi. Hvala!

Unknown је рекао...

Želim i ja pravo upisa u bazu. Riješio sam da dam doprinos ovoj rebusnoj bazi. Je li dovoljno samo to da imam Gmail nalog ili je potrebna neka dodatna procedura?

Milan S. је рекао...

Samo mi javi svoj Gmail nalog da te, kao administrator, dodam na listu osoba s pravom upisa. Hvala!

Бранислав Никић је рекао...

Juče sam dopisao u bazu 170 rebusa iz novembra i decembra 2009. Tu sam stao kada sam počeo da pravim spisak pre nekoliko godina.