11 октобар 2016


9 коментара:

Dusan је рекао...

Nadi nude oglave!

Бранислав Никић је рекао...

Ne, to nije tačno rešenje!

Svetlana је рекао...

Radi čizme Đulijana :D

Dusan је рекао...

RADI ČARA MEDINA

Svetlana је рекао...

Na slici nije radič, več nešto slično. Kada bude rešeno, napisaću zašto sam navela rebus Milana Sečujskog :)

Milan Žarkovački је рекао...

Endi vija Nadinu.

I onda Svetlana kaže da ne voli kad dobije puno komentara na rebusu!

Milan Žarkovački је рекао...

Ne razumem se u te cvećke, ali čini mi se da je ta endivija mogla biti jasnije prikazana; da ne izgleda toliko kao glavica nego da su listovi na dužim drškama.

Svetlana је рекао...

Za endiviju ni ja nisam znala do pre godinu dana, kada je Milan S. za takmičenje spremio rebus "Radič između lijana". Tada sam na internetu tražila koja bi to biljka mogla biti, a kao mogućnosti su mi se pojavile radič, endivija i cikorija.

Na kraju sam uspela da rešim rebus, ali sam pre toga pokušavala u rešenje da uguram i endiviju. Posle takmičenja je Milan naveo neuspele pokušaje rešenja, a među njima je bilo i nečije "Endi vijao Kolijane". To me je onda toliko nasmejalo, da mi je ostalo u sećanju, pa sam to sad iskoristila za ovaj rebus. :)

Što se tiče endivija, postoje razne vrste. Neke su glavičaste, neke nisu, isto kao i kod naše obične salate.

Nisam do sada htela detaljno da obrazlažem zašto neke slike nisu onakve kakve bi neki, a ponekad i ja sama, želeli, ali sada ću to uraditi, pa da jednom zauvek završimo s tim.
Par puta sam napisala da koristim samo slike koje su u javnom vlasništvu. U svetu, pa i kod nas postoje zakoni koji štite slike i svaka njihova upotreba, čak i za nekomercijalne svrhe, je nelegalna. Proteklih godina sam se kretala po stranim forumima i sajtovima, gde se neretko dešavalo da specijalizovane firme prete tužbom i traže manje količine novca za odštetu, da bi se to rešilo van suda.

Druga je stvar, što je u našoj zemlji verovatnoća da će vas neko tužiti zbog toga, jednaka nuli, ali ja sam strašljivica. Kada bih koristila takve slike, nespokoj bi se uvukao u mene, a ja jako volim noću mirno da spavam. Zato bolje neću, pa makar dobila i milion komentara na njihov račun. :D

Mogu vam samo reći da se maksimalno trudim da izaberem najbolje moguće od onoga što mi je na raspolaganju. Svakog meseca potrošim sate i sate na traženje slika. Vi koji sami ilustrujete svoje rebuse, znate koliko je teško naći odgovarajuću sliku, a verujte, meni je zbog ovog još barem deset puta teže, jer je izbor mnogo manji. I pored toga verujem, da još nikada nisam stavila nijednu sliku gde se uopšte ne može odrediti šta je na njoj.

Milan S. је рекао...

Svetlana, ima to i svoju dobru stranu - to bar znači da ne trošiš sate i sate na uklanjanje vodenih žigova sa slika :)