29 октобар 2016


12 коментара:

Dusan је рекао...

1.UZORAK

Dusan је рекао...

6.POSAVINA

IlijaO је рекао...

2.MONODRAMA ( Modar Oman)
3.GRANULACIJA ( crna galija U)

IlijaO је рекао...

4.Grintavec ( crveni gat)

Бранислав Никић је рекао...

Sve je tačno, samo još rebus br. 5.

Svetlana је рекао...

Zaleđena jela (zelena je lađa)

Bane, onda ti mogu pomoći pri unosu rebusa sa bloga u bazu. Stavljaću ih u Excell fajl, pa ću ti ih poslati, jer nemam Gmail nalog. Krenuću od 2016. godine, pa unazad. Da li treba još nešto sem autora, vrste rebusa, postavke i rešenja? Da li unosiš i rebuse iz vremeplova?

Pošto ste vi Ilija Đ. i Milan S. rekli da ste/ćete uneti svoje rebuse, onda vaše da preskočim? I poslednje pitanje za kraj - Da li namerava još neko da unese svoje rebuse, da ih ne bih duplirala?

Unknown је рекао...

Svetlana, ja sam jutros krenuo sa unošenjem svojih rebusa, pa možeš da ih preskočiš!
Dopada mi se ovi naglo interesovanje za ažuriranje baze!

Бранислав Никић је рекао...

Ja unosim sve što je objavljeno na blogu, dakle i rebuse Dejana Minića koji je čini mi se ubacio sve svoje do sada objavljene rebuse u bazu, kao i ostalih i naravno rubriku Vremeplov. Ne smeta ako se dupliraju, kasnije može neko da obriše duplikat u bazi i to onaj koji ima manje podataka. Važno je da ih evidentiramo. Svetlana, tvoja pomoć će mi itekako dobro doći, uz podatke koje si navela ja ubacujem i datum kada je rebus objavljen (sada samo mesec i godinu) i mesto gde je objavljen (prvo stavim REBUSI - Blog Branislava Nikića, pa onda ako znam gde je neki od rebusa ranije objavljen upišem naziv časopisa).

Dejan Minić је рекао...

Ja sam ubacio prvih 700 - 800 rebusa, a objavio sam ih do sada preko 2100. Tako da mi veći deo ideja nije u evidenciji.

Među prvima sam bio za tu bazu, ubacivao sam satima svoje ideje, ali sam se razočarao kad sam video da pojedinci i dalje ponavljaju ideje iako im je baza na dohvatu ruke. Slobodno možete ubacivati moje rebuse, ja to neću činiti. Takva je situacija kod mene, barem za sada.

Ilija Đurković је рекао...

Razumijem i poštujem Dejanove razloge. Takođe shvatam i (posebno starije) enigmate koji kažu da nisu previše vješti u korišćenju računara. Međutim, to nije opravdanje za ponavljanje ideja ili njihovim segmenata. Ako se bavimo rebusima, moramo se toliko informatički osposobiti da, ukoliko neko nema vlastitu evidenciju, mora znati koristiti postojeću Bazu rebusa. Enigmatika jeste hobi, ali je vrlo ozbiljna stvar i tako se treba ponašati. U suprotnom, rizikujemo da se kvalitet razvodnji, te da svaki početnik ili stariji kolega koji ne koriste računar ponovo dolazi na iste - već viđene ideje.

Svetlana је рекао...

Ja sam i dosad uvek proveravala da li je ono što smislim već poznato, jednom u bazi, pa onda još jednom putem Gugla, tako da bi mi strašno odgovaralo da se sve nalazi na jednom mestu, pogotovo što Gugl ne može sve da pronađe. Kada sve unesemo, možemo napisati kratko uputstvo kako se baza pretražuje, pa će verujem, više njih da se služi njome.

Ilija Đurković је рекао...

Ja ubacih sve svoje rebuse koji su objavljeni kod Baneta! Idemo dalje...