19 октобар 2016


9 коментара:

IlijaO је рекао...

Dobar, Milane!
VELIKI RADARI SU BILI TU ( veli Kira da ris ubi Litu)

Milan Žarkovački је рекао...

Hvala, Ilija!

Бранислав Никић је рекао...

Tačno! Morbidan, ali dobar!

Ilija Đurković је рекао...

Ideja sa "veli..." je toliko izraubovana da se naježim kada je uočim u rebusima. Uvijek se može nešto novo i možda bolje smisliti, ali je baš dosadna i istrošena ideja.
Ipak, bez premca je "s tri ..." nečega nešto (gdje je u rješenju STRIKO ili slično) koja se toliko često pojavljuje i ne posustaje.
Mislim da bi ove dvije ideje trebalo malo "zamrznuti" :) ako se ne pojavi baš neki super-kvalitetan rebus (kao PNEUMATICI S TRICIKLA od Sečujskog). Previše se ovakvih ideja ponavlja i razvodnjava se kvalitet institucije rebusa.

Milan Žarkovački је рекао...

Ilija Đ., drago mi je što si izneo svoje mišljenje. Slažem se da su mnoge ideje izraubovane, ali, eto, žive i dalje. Mislim da sve što živi i treba da živi; biće tu boljih i gorih ostvarenja, a ukusi su različiti. Pored toga, mislim da nije dovoljno ovaj rebus svesti samo na to „veli“; jasno je da ostatak njegovog sadržaja nije beznačajan. Razumem da tebi padne mrak na oči kad vidiš „veli“ pa ostatak ni ne gledaš, ali to je previše subjektivan odnos. Ovaj rebus nije baš za bacanje. U najmanju ruku, sviđa se dvojici iskusnih enigmata, pa računam da je to dovoljno opravdanje za njegovo objavljivanje. Šta više, i da je on prazan i bezvredan, ni to ne bi bilo strašno, jer takvi (bezvredni) nisu toliko česti da mnogo umanjuju užitak posetilaca bloga i ljubitelja rebusa.

Ilija Đurković је рекао...

Milane, nisam se u svom komentaru određivao konkretno o tvom rebusu, za koji takođe mislim da je sasvim dobar. Govorio sam o dva vrlo česta početka rebusa, mada sumnjam da ih neko od nas autora makar jednom nije upotrijebio.
Mislim da su rebusi u zadnjih nekoliko godina doživjeli nevjerovatan procvat, i da taj kvalitet treba da njegujemo i nadograđujemo. To sigurno nećemo postići besomučnim korišćenjem pomenutih ideja, kao ni ideje DOSTA BLA... (do stabla...) koja je doživjela previše verzija.

Milan Žarkovački је рекао...

Da, sad razumem. Ali to mi onda izgleda više kao tema za blogovlasnike, jer kako obuzdati nas saradnike kad šaljemo sve i svašta. :-) Nedavno je bio period kad su se ovde često pojavljivali rebusi sa „lanu“ („Jak u Milanu“ i slično) , pa mi je to zasmetalo, ali sam ubrzo promenio stav, pa sam pomislio: Što da ne; fraza dobra, rešenje dobro, oni obogaćuju svet rebusa?! Zahvaljujući toj promeni stava uključio sam se (po onoj: kad ih ne možeš pobediti pridruži im se) , pa je uz Banetovu grafičku realizaciju ispao sasvim simpatičan rebus. Na blogovlasnicima je da se, po svom nahođenju, pobrinu da blogovi ne postanu dosadni, ali to je više tehničko pitanje.

Milan Žarkovački је рекао...

I da se ispravim: Onaj jak u Milanu je prepravljen u čičak.

Milan S. је рекао...

Ne znam kako da vam kažem da imam jednu lepu ideju sa DOSTA BLA... :)