недеља, 12. мај 2013.

4. Kup Srbije u rešavanju rebusa je završen pobedom Ilije Đurkovića koji je sakupio 91 poen i rešio svih 14 rebusa. Na takmičenju je učestvovalo 7 takmičara, što je jako mali broj u odnosu na ono što sam očekivao. Ovog puta je i viša sila imala svoj udeo, jer zbog velikog nevremena u nekim krajevima Srbije, BiH i Hrvatske nije bilo interneta i struje, ili su bili u povremenim prekidima. Zato nisam na vreme dobio rešenja od Čedomira Jelića i Luke Pavičića, ali sam kasnije na osnovu vremena kada su poslali utvrdio da je to bilo pre 21,00. Čedomir je čak poslao svoja rešenja SMS porukom, jer nije mogao drugačije. Mihajlo Džudžar je zbog nestanka struje uspeo da pošalje samo nekoliko rešenja, a Jovan Novaković je zbog rada u drugoj smeni uspeo da pošalje samo jedno rešenje.
Nažalost i ja sam imao problema sa internetom pa zbog toga tek sada objavljujem plasman takmičara. U Požarevcu nije bilo nevremena, ali sam ja u neko vreme posle 22,00 izgubio vezu s internetom, pa sam bio ubeđen da je to neki prekid u celoj Srbiji. Ostavio sam da to uradim ujutro, ali ni tada nisam imao internet. Na kraju se ispostavilo da mi se drajver za bežični internet poremetio i nije hteo da radi. Kada sam ga ponovo instalirao, proradio je i internet.
Da više ne dužim, evo konačno i rezultata jučerašnjeg takmičenja.

1. Ilija Đurković      91 poen
2. Slavko Bovan      90 poena
3. Čedomir Jelić       88 poena
4. Milan Sečujski      88 poena
5. Luka Pavičić        71 poena
6. Mihajlo Džudžar   22 poena
7. Jovan Novaković   5 poena

Čedomir i Milan imaju isti broj poena, ali je Čedomir osvojio više poena u prvoj fazi pa je tako njemu pripalo 3. mesto. Slavko je poslao drugo rešenje za anagramni rebus, ali ga nisam mogao prihvatiti samo iz jednog razloga, nije se moglo uklopiti u ključ koji sam dao početkom druge faze. Da je u pitanju običan rebus svakako bih ga priznao. Evo njegove verzije: BRZO MI DRAGA VENE. Nadam se da mi Slavko neće zameriti, ali mislim da je tako pravednije. Ujedno se zahvaljujem Slavko na reklamiranju takmičenja na njegovom blogu. 
Prvoplasirani takmičari će sami odabrati jednu od tri nagrade, a to su: dve enigmatske knjige, dva DVD sa originalnim filmovima i dve čokolade. Diplome ću im poslati u toku dana na mejlove.
Čestitke pobedniku i hvala svima koji su učestvovali.  

6 коментара:

Ilija Đurković је рекао...

Hvala Banetu na čestitkama i odličnim rebusima koje je pripremio. Prezadovoljan sam pobjedom u konkurenciji sve samih enigmatskih velemajstora. Žao mi je što kolege nijesu u većem broju učestvovale na takmičenju i na taj način ispoštovale trud organizatora.

Milan S. је рекао...

Čestitke pobedniku i organizatoru još jednom! U vrhu liste bilo je prilično gusto, ali mi je bilo jasno da nije moj dan kad mi je onaj San Dijego promakao u prvoj fazi... No, kako je sinoć izgledalo da ima samo tri-četiri takmičara, dobro se i završilo po mene - moglo se desiti i da sa 88 poena budem poslednji :D

Ilija Đurković је рекао...

Ni ja nijesam baš bio zadovoljan prvom fazom takmičenja (recimo nisam uspio da riješim ni "Ramiz Alija"), ali kada je stigla pomoć iz cuga sam riješio pet preostalih rebusa (nijesam u prvoj fazi riješio ni "šta lako njivom ore"). Analizom ostvarenih poena izgleda mi da smo ja, Čedomir i Milan sve isto riješili, sem što sam ja riješio anagramni rebus u prvoj fazi. Već sam se u 20.58 spremao da pošaljem rješenja, kada mi je u magnovenju sinula ideja "Grom iz vedra neba", što je na kraju i odlučilo pobjednika. Ne bi bilo loše da Bane napravi pregled šta je ko riješio i u kojoj fazi takmičenja.

Milan S. је рекао...

Ne, ja sam isto rešio anagramni rebus u prvoj fazi, ali "šta lako njivom ore" nisam rešio uopšte.

Ilija Đurković је рекао...

Ovoga puta su naizgled laganiji rebusi bili problem rješavačima!

Kontrolor је рекао...
Аутор је уклонио коментар.