18 мај 2011


U ponedeljak 23. maja 2011. godine, sa početkom u 21,00 počinje Peto takmičenje u rešavanju rebusa na blogu http://rebusi.blogspot.com/  
                                           Propozicije su sledeće:

- Na takmičenju mogu učestvovati svi koji to žele
- Ima ukupno 15 zadataka i oni će biti postavljeni u tri grupe od po 5 rebusa u razmaku od dva minuta. Početak takmičenja je u 21,00, a kraj u 22,30 časova.
- Ovo će biti verovatno prvo takmičenje na kojem će se primeniti novi sistem bodovanja koji u potpunosti zavisi od broja pristiglih rešenja, naime, za svaki rebus ću prvo utvrditi koliko takmičara ga je rešilo pa ću na osnovu toga odrediti koliko poena će taj rebus vredeti. Rebuse ću prvo rangirati po broju poslatih rešenja, a onda ću im dodeliti bodovnu vrednost krećući od 5 poena pa naviše, npr. rebus broj 13 rešilo je 11 takmičara i on dobija 5 poena, rebus broj 3 rešilo je isto 11 takmičara, pa i on dobija 5 poena, rebus broj 9 rešilo je 9 takmičara i on dobija 6 poena, rebus broj 7 rešilo je 8 takmičara i on dobija 7 poena ... Nakon određivanja bodovne vrednosti svakog rebusa, izračunavaću koliko je koji takmičar osvojio poena. Na ovaj način će rebusi biti najtačnije vrednovani.
- Rešenja se šalju na mejl
nikicb@ptt.rs ili SMS porukom na telefon 064/39-44-650. Rešenja možete slati u grupi ili pojedinačno, a vreme će vam se računati na osnovu zadnje poslate poruke.
- U slučaju da dva ili više takmičara imaju isti broj poena, presudiće brzina slanja rešenja.


2 коментара:

ero је рекао...

Pošto je predviđeno vrijeme za rješavanje 6 minuta po rebusu, mislim da će to malo da demotiviše "obične rješavače". Sugerišem da se malo produži rok za slanje rebusa ne bismo li dobili veći broj učesnika.
Onim učesnicima koji će na kraju zauzeti vodeća mjesta, ionako je svejedno da li će vrijeme biti 60,90 ili 120 minuta, jer će brzina vjerovatno odlučivati, ali bilo bi lijepo na listi imati nekoga ko će uspjeti da za npr. 2 sata riješi svega dva, 3, 4 rebusa.
Zbog takvih zaljubljenika u rebuse, vrijedi pokazati malo fleksibilnosti.
Ovo je samo sugestija, koju Bane i ne mora uspojiti, ali bih volio da je makar razmotri.

Бранислав Никић је рекао...

U odnosu na prošlo takmičenje koje je bilo baš brzometno, jer je trajalo 45 minuta, ovih 90 minuta je ipak duplo veće vreme. A rebusi su sada lakši za rešavanje od prošlog puta, pa se nadam da će zato biti malo više takmičara, iako je dosadašnja praksa pokazali da oni koji reše malo rebusa ne žele da pošalju svoja rešenja da se ne bi ''obrukali''.