10 јул 2019

NAJREBUS JUNA

Završeno je i žiriranje za najrebus juna. Najveći broj poena 21, dobio je rebus sa rešenjem SAMOSTANI ZAPADA (sa mosta niza pada) koji je poslao Nebojša Dragomirović. Bravo Nebo za odličan rebus i prvu pobedu u mesečnim izborima. Drugo i treće mesto sa 16 bodova pripalo je rebusima sa takmičenja u sastavljanju (Čedo) i takmičenja u rešavanju (Luka) koji su u toku meseca objavljeni na blogu.  



8 коментара:

Milan Žarkovački је рекао...

Pobednički rebus nije odličan, jer ima zajednički koren: zapad -> pasti <- padati.

Luka је рекао...

Jel' to znači da ćemo ja i Čedo i ovdje morati podijeliti pehar?

Nedjeljko Nedić је рекао...

Milan je u pravu i nije u pravu. Riječ ZAPAD i glagol PADATI jesu istokorijenske, samo što sunce na zapadu ne pada, nego zalazi, dok niza u ovome rebusu sigurno pada, a ne zalazi.

Zanimljivo je da su sva četiri završna sudca bodove dala četirima rebusima koji su bili među prvih pet. Ja sam preskočio četvrtoga samo zbog četiriju riječi u postavci.

oaktreeB је рекао...

Čiji je zapravo rebus SADA MOME VARAJU? U bazi rebusa stoji da je njegov autor Vladimir Kutnjak (datum 26.12. 2015.)

Luka је рекао...

Feniksu 357 od 14.8.2008. mi je objavio križaljku s rebusima (na istu sliku):

Sada momke van guraju! (s Adamom K Eva NG u raju)
Dorada mačeva (do R Adama Č Eva)



Prvi rebus doradih (umjesto mačeva) za prigodno natjecanje u rješavanju. Ja u svojoj arhivi nemam druge uratke "s Adamom", a očito je meni i Banetu promakao podatak iz Baze rebusa.

Dakle, pehar je Čedin!

Svetlana је рекао...

-

Nisam za to da se bilo kome oduzima prvo mesto. Više sam za to da se uvede slično pravilo kao prilikom sklapanja američkih brakova. Pre nego što sveštenik venča par, kaže da ako neko ima nešto protiv, neka kaže odmah ili nek' zauvek ćuti. Tj. u momentu kada četvoro sudija već dobiju radove na glasanje, trebalo bi da se upali crveno stop svetlo za sve vrste zamerki.

Dragi momci, nemojte se ljutiti na mene, (ovo dragi nije nikakva ironija, ozbiljno ste mi dragi), ali ponekad treba misliti i na ljude. Ovo je prva Nebojšina mesečna pobeda, a sada mu verovatno ostavlja prilično gorak ukus. Što se tiče Čede, da ne bude ni on oštećen, predlažem da oba rebusa uđu u godišnji izbor.

Бранислав Никић је рекао...

Svetlanu ću proglasiti za mog PR menadžera, jer napiše ono što bih i ja napisao. Dodao bih samo i sličnost sa igrom Kvizovka. Tamo se reči postavljene na tablu proveravaju samo ako pre sledećeg poteza protivnik uloži žalbu. Ako to ne uradi, reč se priznaje, a kasnije reklamacije se ne uvažavaju.

Milan Žarkovački је рекао...

Ovaj predlog je vrlo dobar, ali šta ćemo s tim što, izvinjavam se na otvorenosti, blogovlasnik ignoriše primedbe? Svaki put odmah napišem kad primetim zajednički koren (i za dotični rebus sam to učinio, mada malo posredno, ali bilo je lako shvatiti) i opet svi ulaze u izbor za glasanje. Možemo se, ako želimo, setiti koliko je bilo natezanja oko reči "biciklama".

Ponavljanje rebusa je tek prekršaj. Nikako ne mislim da je u ovom slučaju nameran, ali bilo bi baš bez veze da je pobedio, što je i Luki, autoru, jasno. Nisam siguran da (li) je bolje da se ni takva greška nikad ne ispravi čak i ako se naknadno primeti.